Новости


Објавено на: 31-12-2018

Среќна нова 2019 година

Продукцијата мариово филм на сите деловни и медиумски партнери и на граѓаните на република Македонија им ја честита новата 2019 година ...


Објавено на: 27-10-2015

Македонски кралеви и кралства

Наскоро на првиот документарен портал за Македонија "Мариово Филм" ќе ги гледате документарните записи за македонските кралства и кралски династии Кралот Волкашин, Деспотот Углеша, Деспотот Оливер , и Кралот Марко. ...


Објавено на: 30-09-2015

Кожув,Ниџе,Кајмакчалан,Скочивирска Клисура

Наскоро на првиот документарен портал за Македонија "Мариово Филм" ќе ги гледате новите видео разгледници за: Кожув, Ниџе, Кајмакчалан и Скочивирска Клисура ...


Објавено на: 30-09-2015

Баба,Пелистер,Преспа,Галичица, Јабланица

Наскоро на првиот документарен портал за Македонија "Мариово Филм" ќе ги гледате новите видео разгледници за: Баба, Пелистер, Преспа,Галичица и Јабланица ...


Објавено на: 30-09-2015

Пелистер-планински горостас

Во 1948 година со посебен закон Пелистер е прогласен за прв национален парк во тогашана Народна Реплублика Македонија. Основен феномен на паркот претставува ендемичниот бор Молика кој со право се нарекува Пелистерска убавица. Со посебна привлечност се двете глацијални езера познати по името Пелистер ...


Објавено на: 30-09-2015

Заборавените Македонски села

Во република Македонија има околу 2.000 села, поточно речено 1.984, во Егејскиот дел на македонија 2.500, а во Пиринскиот дел 1.000 села. Продукцијата Мариово филм и првиот документарен портал за Македонија Мариово филм преку пишан текст, визуелен аудио и фотографски приказ ќе се обиде да ги извади ...


Објавено на: 30-09-2015

Македонски цркви и манастири

Продукцијата Мариово филм заедно со првиот документарен за Македонија Мариово филм започна со реализација на новиот документарен патеписен серијал ”Македонските цркви и манастири”. Во република Македонија има околу 2.000 цркви и манастири, поточно речено 1.984, во Егејскиот дел на македонија 2.500 ...