Славна Дебрца- неизгаснати огништа


Објавено на: 17-08-2021

Романизирана историска повест „Славна Дебрца- неизгаснати огништа“

 

Почитувани! 

 

Вашите сознанија за историските збиднувања на областа Славна Дебрца ќе можете да ги надополните ако ги прочитате автентичните приказни раскажани од мештаните, останати верни на своите татковски огништа во дваесет и четирите села во оваа регија како и историографските податоци со кои располага авторот на оваа романизирана историска повест Зоран Костески- Шваца.

 

Романизираната историска повест можете да ја порачате на следниот начин:

E-mail: mariovo.film@yahoo.com

Телефон: 075 78 20 12

                 070 263 062

Цена на еден примерок: 600 денари + достава