Наскоро нов документарен серијал „Патуваме низ Општина Пустец“


Објавено на: 04-12-2021

Почитувани!

 

Продукцијата Мариово Филм наскоро започнува со реализација на новиот документарен серијал „Патуваме низ Општина Пустец“ Р. Албанија посветен на деветте населени места со македонци.

Серијалот ќе содржи десет продолженија, во кои ќе биде вметната историографијата на овие села почнувајќи од античко време, древна Македонија, Римската империја, Самоиловата држава, Отоманскиот период, Првата и втората балканска војна, Првата и втората светска војна, и современието