Новости


Објавено на: 04-12-2021

Наскоро нов документарен серијал „Патуваме низ Општина Пустец“

Почитувани! Продукцијата Мариово Филм наскоро започнува со реализација на новиот документарен серијал „Патуваме низ Општина Пустец“ Р. Албанија посветен на деветте населени места со македонци. Серијалот ќе содржи десет продолженија, во кои ќе биде вметната историографијата на овие села почнувајќ ...


Објавено на: 17-08-2021

Славна Дебрца- неизгаснати огништа

Романизирана историска повест „СЛАВНА ДЕБАРЦА- НЕИЗГАСНАТИ ОГНИШТА“ Почитувани! Вашите сознанија за историските збиднувања на областа Славна Дебарца ќе можете да ги надополните , ако ги прoчитате автентичните приказни раскажани од мештаните, останати верни на своите татковски огништа во дваесет и ...


Објавено на: 08-04-2021

Мариово-жива историја

Мариово-жива историја“- историска повест Почитувани! Надополнете ги вашите досегашни сознанија за Мариово и преку романизираната историска повест „Мариово- жива историја“ од авторот Зоран Костески- Шваца, која неодамна излезе од печат во издание на продукцијата „Мариово филм“, каде што автент ...